Anne Regine brast i gråt da hun fikk denne rollen

Innspillingen av "Lykkeland" tok 85 dager. Anne Regine Ellingsæter som "Anna" funkler om kapp med julelysene. (Foto: Petter Skafle Henriksen NRK/Maipo Film)

Hun satt i pysjen og fikk det plutselig travelt. Nå er den tidligere Bjergsted-eleven stjerne i "Lykkeland".

Anne Regine Ellingsæter hadde vært på fest kvelden før og tok det litt piano ut over formiddagen. Pysjen var fortsatt på da hun fikk se en kunngjøring som gjorde det nødvendig å skifte klær litt brennkvikt.

Den gang var hun 21 år og studerte danseteater i København, men var en svipp hjemom Stavanger. Ei venninne i Oslo hadde gjort Anne Regine oppmerksom på at det i Stavanger skulle holdes audition til tv-serien "Lykkeland". Men hvor og når?

I dag. Nå!

Rødt punkt

Klokken kvart på to, femten minutter før audition'en var over, kom den mørkhårede jenta farende. Snart ble det hennes tur.

- Du skal se på det røde punktet på veggen der borte og late som om du betrakter en gutt du er forelsket i.

Anne Regine gjorde som hun fikk beskjed om. Null replikk, kun mimikk. Så ble hun filmet.

- Nå skal du se for deg at den gutten du er forelsket i, blir omfavnet av ei annen jente.

Såpass såret innlevelse viste kandidat Ellingsæter at hun ble med til neste utplukking. Og etter fire audition-runder ringte ei dame fra castingbyrået:

- Gratulerer! Du har fått rollen som "Anna" i Lykkeland, lød stemmen.

Gråt

Snart hørtes noen rare lyder i den andre enden.

- Det var en sjokkerende beskjed å få. Jeg skjønte ikke noe, og begynte å gråte. Da tok også dama fra casting-byrået til tårene. Vi ble rørt begge to, forteller Anne Regine, lattermild denne gang.

Og nå om søndagskveldene kan vi på NRK beundre ordfører Arne Rettedals unge og foretaksomme sekretær med øyne så mørke, store og blanke som skogstjern, øyne som fanger blikket til unge menn i sekstitallets Stavanger.

Ikke minst begeistret for skogstjernene er dykkeren "Christian Nyman", "Annas" forlovede. Han spilles av Amund Harboe, også han tidligere elev i Bjergsted, vel å merke på musikklinjen.

Lykkeland-Christian

Amund Harboe fra Stavanger, også han tidligere katedralskoleelev, spiller dykkeren "Christian", "Annas" forlovede. (Foto Helge Skodvin NRK/Maipo Film)

Gjenkjent

Får den nytente stjerne Anne Regine gå i fred på gaten i Oslo? Eller må hun iføre seg solbriller og skaut for å unngå klamme selfie-jegere og innpåslitne sjekkere?

- Jeg er bare blitt gjenkjent et par ganger, men aldri på gaten. Gjennom noen andre har jeg truffet folk som sier at jeg ligner veldig på hun derre i "Lykkeland". Å, sier du det, svarer jeg, og så må jeg jo tilstå, forteller Anne Regine.

- Var du fast bestemt på å bli skuespiller da du gikk ut fra dramalinjen på Katedralskolen?

- Jeg hadde mistet mye av motivasjonen og ante ikke hva jeg skulle bli. Videregående var slett ingen dans på roser, selv om jeg ikke kunne se for meg noen annen skole med andre fag.

Man er i en alder med sårbar selvtillit, og det er fort gjort å henge seg opp i hva andre synes om deg. Karakterene en får av lærerne, viser ikke hva du kan få til senere i livet, hva du enn vil bli. Du må tro på deg selv og forsøke å utvikle dine talenter. Da kan du komme til å oppdage at du har noe verken du eller andre visste om.

Teaterhøgskolen

- Nå får du vel mange tilbud om nye roller, uten audition?

- Det har ikke skjedd ennå. Men "Lykkeland"-rollen har jo gjort meg kjent.

- Så til høsten seiler du rett inn på Teaterhøgskolen?

- Det blir ikke så enkelt. Plassene er få, og juryen skiftes ut fra år til år.

- Men uansett satser du på et yrke med hard konkurranse og kanskje skral lønn?

- Jeg er nysgjerrig på hva jeg kan få til. Det er dette jeg vil.

Alder: 23.

Bosted: Oslo. Oppvokst på Gausel i Stavanger.

Yrke: Student.

Utdanning: Gikk ut fra dramalinjen på Stavanger katedralskole i 2014. Deretter DT danseteater i København (ettårig), går nå på Forstudium teater på Oslo kulturskole(ettårig).

Planer: Søker Teaterhøgskolen neste år.

Aktuell: Spiller den unge sekretæren "Anna", en av hovedrollene i serien "Lykkeland" på NRK.