- Dere er ikke for unge til å ha en viktig stemme!

Ut! Danserne i Vg3 tar farvel på sin egen måte. Koreografi: Maria Røyneberg Pedersen

Høytidsstemning og vemod, men aller mest boblende glede, preget sommeravslutningen i Kuppelhallen.

Svevende, suggererende, vemodig og håpefullt. Til tonene av Marianne Engebretsens "Bird" framførte danserne i Vg3 koreografien "Ut". Ståpels i salen. Imponerende av både dansere og band.

Avslutning 2018 Elevråd

Elevrådsleder Anton Kristian Bugge

Imponerende var det i grunnen over hele linja, både på kunstfronten og faglige prestasjoner: Lista over elever som skulle hedres for sine prestasjoner i regionale og nasjonale konkurranser var lang. Selv lista over elever som ble tildelt Klosters legat, var lengre enn ellers; i kampen om skolens beste karaktersnitt ble det nemlig uavgjort. To eminente unge menn går inn i sommerferien med hver sin feite sjekk i lomma: Eskil Vik og Nicolai Nordbø Kleppe.

Avslutning 2018 Rektor

- Dere er ikke for unge til å ha en viktig stemme.

Men livet handler om mer enn karakterer, skal vi tro rektor Grethe Mahan. Derfor gjorde hun også stas på de mange som har gjort en ekstra innsats gjennom skoleåret i de ulike klubbene - og hun har også innført en ny pris: Miljøskaperen. Historiens første mottaker av denne gjeve hedersbevisning (og et stipend på 2.500 kroner), var Jenni Susanne Skaara.

Rektor selv skal forøvrig også ha ros for sin varme og uformelle tale til forsamlingen generelt - og tredjeklassingene spesielt. Vi kan alle ta med oss følgende videre:

- Det er lov å tryne! Man reiser seg bare etterpå.

Avslutning 2018 Bird

Bird. Vokal: Aurora Barstad Andresen, Helle LindboeJohanson og Marthe Lea Falkenhaug. Tangenter: Hanna Lundal. Bass: Nichlas Gordon Sørum Sim. Slagverk: Simen Amundrud. Gitar: Daniel Vigane.

Avslutning 2018 Best for last

Best for last. Vokal: Emma Lysanne Bruin. Tangenter: Markus Birkemo Årsland. Bass: Lene Eikeland Byberg. Trommer: Erlend Styve Kulseth.

Avslutning 2018 Judas

Lars Nilsen Samuelsen og Aleksander Holmen aka Jesus og Judas (Regi: Penda Faal).

Avslutning 2018 3A

3STA

Avslutning 2018 3B

3STB

Avslutning 2018 3C

3STC

Avslutning 2018 3D

3STD

Avslutning 2018 3E

3STE

Avslutning 2018 3MDF

3MDF

Avslutning 2018 3MDG

3MDG

Heder og ære:

Rikke Kleppa vant Price Water Cooper sin musikkpris i år. Hun har også spilt i Stavanger symfoniorkester gjennom talentprogrammet Morgendagens helter.

Aleksander Holmen, Daniel Sang Trang og Mariann Edland Gjerdebakk har vært skuespillere i filmen om Utøya som hadde verdenspremiere i Berlin i februar. Denne filmen går inn i norgeshistorien.

Johan Åsnes, Marielle Olson Larsen og Theresa Maria Pirela har alle tatt 3.plass i den nasjonale konkurransen Unge forskere.

Tonje Beisland vant Garborgprisen med sin fordypningsoppgaven i norsk. Hun vant også den nasjonale Unge forskere konkurransen med oppgaven fra kultur og kommunkasjonsfaget.

Olav Wixøe Svela vant den nasjonale konkurransen i historie og filosofi.

Marius Andre Årdal kom til den nasjonale finalen i fysikkolympiaden.

Espen Sund tok 8.plass i den nasjonale finalen i Abelkonkurransen og deltok i den nordiske finalen.

Eskil Vik vant den nasjonale kjemiolympiaden og skal nå representere Norge i den internasjonale konkurransen.

Hva kommer du til å huske best fra Katedralskolen?

Hva gjør du til høsten?

Helene Christensen

Helene Christensen, 3STC

- Pubertetskoret med klassekameratene Marius og Adrian kommer jeg til å savne litt. Jeg hadde aldri sett et kor i det formatet før. Noen sier at Pubertetskoret sang bedre enn tidligere, men det tror jeg ikke helt på, så stilen var nok det viktigste.

- Jeg har søkt studier i biologi og bioteknologi på NTNU.

Espen Sund

Espen Sund, 3STA

- Det gode faglige miljøet blant lærere og elever er det jeg kommer til å huske best. Vi hadde lærere som var sterkt interessert i fagene sine, og hvis vi viste interesse, var lærerne flinke til å hjelpe oss videre. Jeg er mest opptatt av realfag, men også i andre fag opplevde vi dette.

- Til høsten blir det sannsynligvis militærtjeneste i Luftforsvaret.

Siri Rooyakkers

Siri Linn Helle Rooyakkers, 3MDF

- Musikalen vi satte opp i Bjergsted, ble det kjekkeste i skoletiden. Alle på trinnet medvirket i "Tre nøtter til Askepott". Der danset jeg en solo. Det hadde jeg aldri gjort før, og det ble både skummelt og kjekt.

- I oktober begynner jeg i H. M. Kongens garde.

Daniel Sang Tran

Daniel Sang Tran, 3MDG

- Blackboxen kommer jeg til å huske best. Der har jeg tilbrakt det meste av tiden, ihvertfall med dramafolkene. I blackboxen ble vi kjent med hverandre i første klasse, og siden den gang har det vært mange harde arbeidsøkter der.

- Jeg har søkt på eiendomsmegling på BI i Stavanger. Om det blir noen avsporing innen teater, vil tiden vise.

Thale Krohn-Pettersen

Thale Krohn-Pettersen, 3STE

- Fellesskapet kommer jeg til å huske best. Jeg kjenner de fleste på trinnet på Kongsgård, noe aktivitetene i klubben på skolen også har bidratt til. Dessuten hadde vi mange arrangementer for Kongsgård-elevene i russetiden.

- Til høsten begynner jeg på Handelshøyskolen i Bergen - hvis jeg kommer inn.