Det blir stadig viktigere å kunne språk

Krav til mellom-menneskelig samhandling og kulturforståelse over landegrenser er økende.

Som en av få skoler i landet, tilbyr Stavanger katedralskole arabisk som programfag. Etter hardt arbeid med fremmede lyder og skrifttegn, venter det en spennende og lærerik studietur til enten Libanon, Jordan eller Marokko i Vg3.

Elevene får unike muligheter til å få kontakt med mennesker fra andre land og får innsikt i spennende kulturer, i tillegg til å få praktisert språket i stor grad. Fast på programmet er de mest kjente kulturhistoriske stedene, besøk på skole/universitet/språksenter og ambassade. Og pruting på lokale markeder, selvfølgelig.

Den jemenittiske ambassaden 2019

Den jemenittiske ambassaden

Marokko20191

Årets tur gikk til Marokko, ledet an av lærerne Afrah og Einar Mathias. Elevene Mats, Trajan, Katrine, Malena, Mari, Helene, Emilie, Yasmin og Eirin utgjorde resten av reisefølget.

På turen besøkte de bl.a. det verdenskjente markedet (souk) i Marrakech, drakk te omringet av koboltblå vegger i Kasbah av Udayas i Rabat, møtte geitene som henger ut i toppen av Argantreene, fikk storomvisning i Hassan den 2. Moskeen i Casablanca, og ble tatt med til den fortryllende havnebyen El Jadida.

Marokko20192