Drone-tevling ble opptur

Dronekonkurranse

Eirik Oksefjell klargjør et sensorkort som skal festes til dronen. (Foto: Knut Lekvam)

Drone-tevling ble opptur

Motstanderne trakk seg, og ble det seier til Katedralskolen i en luftig konkurranse.

God læring, god mat, god stemning. Det er fasiten etter forskerklassens deltakelse i dronedata-konkurransen NTNU arrangerte forleden. Det var meningen at elever fra Stord også skulle være med, men de måtte melde forfall, så da ble det en ren klassetur og internkonkurranse for de 16 elevene i vg2 på Kongsgård.

Etter beinhard jobbing, både på forhånd i Stavanger og under oppholdet i Trøndelag, vant et lag bestående av Simen Kvalvåg Navestad, Marius Rødde Bjørnøy, Erik Vagle og Jannike Sapio Økland.

NTNU stilte med drone på Slettvika feltstasjon ti mils vei nord for Trondheim. Der ligger det et vann, og elevene skulle ved hjelp av sine egenbygde sensorpakker på en bakkestasjon sende radiosignaler til dronen, blant annet om bølgehøyde, surhetsgrad og temperatur. Samtidig gikk signaler den andre veien.

Elevenes læremester, lektor Knut Lekvam, forteller at det gjaldt å samle inn flest mulige data, før de skulle bearbeides og presenteres for dommerne. Små marginer skilte de tre lagene, understreker han.

Drone 2

Denne dronen ble stilt til disposisjon av NTNU og fløy med sensorpakkene fra alle lagene. (Foto: Knut Lekvam)