Fikk gave fra død mann

Rektor Grethe Mahan har fått en hyggelig hilsen fra det hinsidige.

Et gjenferd har hjemsøkt Katedralskolen, men ikke for å skremme.

Da rektor ankom sitt kontor 28. mai, i det Herrens  år 2019, hadde noen sneket seg inn dit gjennom låste dører. Og denne noen var en tidligere elev, helt død som menneske, men muligens udødelig som dikter.

"Med tanke om en fantastisk vår. Hilsen Alexander Kielland" sto det på en utskrift han hadde plassert en flaske rødvin på. Nå hadde ikke Kielland formulert seg veldig elegant til stilist å være, men til å være død skrev han jo ganske godt.

- Det er første gang jeg har fått presang av en død person, men det var veldig hyggelig. Kanskje Kielland er fornøyd med tilstanden på sin gamle skole. Årets russ har jo hatt portrett av ham på genserne sine, sier rektor Grethe Mahan fornøyd.

Nå har jo Kielland også forlengst fått oppkalt et klasserom etter hovedpersonen i "Gift", Lille Marius, så det er kanskje derfor han steg ned fra dødsriket for å gi rektor en oppmuntring.

Apropos gift - en flaske alkoholholdig drikke må vel regnes som korrupsjon, og innholdet tømmes i vasken?

- Summen flasken koster er innenfor det fylkeskommunen tillater av gaver, og siden det ikke er snakk om smøring i forbindelse med klage på kartakterer, må dette være innafor, fastslår rektor.