Lander i drømmeland

Aurora Patricia Hopkin i et basketak med tyngdekraften.

Å gå er veldig kjedelig, synes Aurora og Synne. Derfor danser de bortimot 40 timer i uken.

Vi skulle sett Aurora. Vi skulle sett Aurora når hun beveger seg fra kjøkkenet til stua hjemme. Vi skulle sett Aurora idet hun setter seg i bevegelse og går noen skritt, før hun plutselig gjør et kjempehopp.

Hva skyldes denne underlige oppførselen? Er ikke Aurora Patricia Hopkin helt god?

Nei, Aurora Patricia Hopkin er ikke helt god. Hun er veldig god - veldig god til å danse.

- Å gå er det kjedeligste i verden. Jeg må danse meg gjennom livet, sier Aurora.

Jenta har sine ord i behold, siden hun danser bortimot 40 timer i uken. Det samme gjør Synne-Kristin Ytredal, klassevenninne på danselinjen i klasse 3MDF på Katedralskolen.

Premiere

2. desember er det premiere på "Alice i drømmeland", en forestilling Steps Dansestudio viser i Sandnes kulturhus. Aurora danser hattemakeren, mens Synne vandrer rundt som  Alice.

- Jeg tror vi er blitt avhengige av å danse, begge to. Også jeg må hoppe litt rett som det er, og jeg er enig med Aurora i at det er fryktelig kjedelig å gå, sier Synne. Begge satte på seg sine første dansesko da de var fem, og begge har i en årrekke gått på Steps.

I "Alice i drømmeland" er det bare dans og pantomime. Hattemakeren og Alice blir bestevenner. Produksjonen av hatter er imidlertid laber - i rollen drikker Aurora mye te, også mens hun danser. Skvulp!

Dans i eventyrland2

Aurora (t. h.) vil studere dans etter vgs og har begynt å se på studiesteder. Synne satser også på dans, men finner kanskje på noe annet i tillegg.

Trening

Mange toppidrettsutøvere trener maks 25 timer ukentlig, mens altså våre to jenter spretter opp i nesten 40, når vi legger sammen skoletimene og treningen utenom. Hvordan orker de dette kjøret?

- Mange lurer på akkurat dét, men svaret er at vi får mer energi av å danse enn å la være. Hver dag ser jeg fram til å danse, sier Synne.
Aurora følger opp på 1-2-3-4:

- Dansen gir meg glede som ingenting annet, og den får meg til å føle meg fri. Har jeg en vanskelig dag, går det mye bedre når jeg har danset. Og noen ganger danser jeg uten at jeg merker det, sier Aurora.

Bare på skolen har de 17 timer dans i uken i vg3, og elevene må være svært motivert for å mestre dette. Det krever mye å trene i mange timer ved siden av de andre skolefagene.

Tyngdekraften

Dans, ja dans. Hjernen sender ordrer gjennom nervetrådene til armer og bein, sete og rygg. Langsomt, langsomt trenes kroppen opp til å lystre, og danseren kjemper en drabelig, men elegant kamp mot tyngdekraften.

Likevel må vi spørre. Hva er egentlig vitsen med rytmisk bevegelse til musikk?

Aurora: - Ikke alle klarer å danse selv, og det er jo vakkert å se på piruetter og vanskelige ting. Ikke minst live; det er noe helt annet enn å se på tv.

- Er dans like viktig som boring etter olje?

Synne: - Begge deler er viktig på hver sin måte. Et samfunn trenger både kunst og næringsliv. Dans er for alle og sprer glede blant dem som danser og blant dem som ser på.

Dans i eventyrland4

Dans gir glede og energi, merker Aurora og Synne. Snart ser vi dem i "Alice i drømmeland" i Sandnes kulturhus.

Hva: Danseforestilling med litt av innholdet hentet fra barneboka "Alice's Adventures in Wonderland" fra 1865, skrevet av Lewis Carroll. Historien ligger til grunn for en rekke filmer og teaterforestillinger.

Skole: Steps dansestudio i Stavanger underviser om lag 2000 barn og voksne. Setter opp "Alice i drømmeland" i Sandnes kulturhus med premiere lørdag 2. desember.

Aktører: Flere fra Katedralskolen i showgruppa på Steps har hovedroller; Karine Dersyd, 2MDF (hjertedronning), Isabella Øvrehus 2MDF (søster), Vilde Tveit 2MDF (en av tvillingene), Stella Pettersen ,2STE (kanin), Eline Haugen 1MDF (søster) og Guro Sørås 1MDG (forskjellige roller). Også en del andre fra Katedralskolen medvirker i noen av de 14 forestillingene.