Lektoren som forsvant, er blitt funnet

Siri på vei fra La linea/Gibraltar til Ceuta, den spanske enklaven i Afrika.

Noen husker kanskje skolens blonde, blide biologilærer. Men hvor ble det av henne?

Lektor Siri Ødegaard er ikke blitt sett siden sommeravslutningen i fjor. Vi får prøve å få fatt i henne via Messenger.

Siri2

Utsikt fra Es Calo, Formentera, til Delphinus Orca, som ligger for anker. Båtnaustene er unike for dette området.

- Hallo, Siri, hvor er du?
- Hallo! Jeg er her!

- Hvor er her? Det er ihvertfall ikke her hos oss. Du jobber jo på skolen, men har hatt et enormt fravær i det siste.
- Jeg bestemte meg for å seile er år istedenfor å være på den flotte skolen vår.

- Så flott kan den ikke være, siden du heller plasker rundt på havet i et helt år?
- Her er det ingen kjekke elever og kolleger, men mange flotte naturopplevelser.

- Ikke prøv å vri deg unna. Hvor er du?
- Akkurat nå er jeg på Balearene, Formentera, like sør for Ibiza. Litt forskjellige opplevelser og gleder er det jo!

- Hvilke gleder?
- Mange flotte naturopplevelser.

Siri Havsuler

Havsulekoloni på Helgoland.

- Du er vel i det minste blitt sjøsyk?
- Jeg blir sjelden sjøsyk.

- I dag fikk vi gratis havregrøt i lunsjen, rester etter elevenes skolefrokost. Høres ikke det fristende ut?
- Jo, jeg er glad i havregrøt, men aller helst vil jeg snorkle. Det er så flott her, store Posidonia-enger og helt klart vann!

- Posidonia? Har du fått dykkersyke?
- Posidonia er sjøgress. Det er ikke lov til å ankre på gresset, da får du bot.

- Nåvel, biologilæreren i deg er ikke blitt helt borte. Hva slags båt er du om bord i? Optimistjolle?
- Det er en 40 fots seilbåt av merket Langedrag. Den er 12,2 m lang, 3,75 m bred og veier 16 tonn. Vi har store vanntanker og solcellepanel. Båten er bygget for å seile jorden rundt, men det får bli en annen gang. Er veldig god å seile! Vi har alt vi trenger ombord!

- Hvem er vi?
- Jeg har en co-skipper ombord, han er også medeier i båten og er min kjekke samboer. Kjetil Njå heter han.

- Apropos likestilling og 8. mars: Du skriver at Kjetil er co-skipper. Betyr det at du er skipssjef?
- Vi blir aldri helt enige om hvem som er kaptein eller skipssjef.

Siri Porto

Porto, Douro Marina.

- Ok, vi går videre, dette er ikke familieterapi. Hva heter båten deres?
- Delphinus Orca. Delphinus er et stjernetegn. I min familie er det en tradisjon å oppkalle båtene etter stjerner. Delfinus Orca er også det gamle latinske navnet på spekkhogger. Båten vår er svart og hvit som den! Jeg er jo marinbiolog.

- Har du sett ekte spekkhoggere underveis?
- Vi har sett mange delfinuser og en hval, men foreløpig ingen spekkhogger.

- Har du på toktet opplevd et øyeblikk da du lengtet hjem til biologisalen?
- Jeg skulle veldig gjerne ha delt noen av opplevelsene og med ivrige og nysgjerrige biologielever. Det er herlig å være ved havet hele tiden! Kan ikke elevene komme hit?

- Selvsagt. Bare lei et par hoteller, så får du oppgjør av avdelingsleder Leikny. For øvrig: Når lengter du aller minst hjem?
- Om morgenen, når jeg drikker nytraktet kaffe i cockpiten.

Siri4

Lektor i lediggang på Ribadeo, på grensen til Galicia.

- Kommer du til å ankre opp Delphinus Orca i Breiavatnet og begynne på skolen igjen?
- Nja, det er vel noen hundre eller tusen år for sent å seile inn der.

- Altså kommer du aldri tilbake til skolen?
- Selvfølgelig kommer jeg tilbake. Jeg har jo drømmejobben!

- Men når?
- Skal være tilbake til 1. august. Da rekker jeg desverre ikke sommeravslutningen.
...
Følg Siri Ødegaard på blooggen hennes:

Siri i medvind

Seilas i medvind.