Norgesmester Lisbeth ble møtt med applaus

Fotballforbundets pokal, beviset på at Lisbeth Ekse er norgesmester.

Da datteren var i seksårsalderen, sendte moren henne på fotballtrening. Nå kan de beundre en høythengende pokal.

Da Lisbeth Ekse i 2STC på Kongsgård entret klasserommet en mandag morgen, ble hun møtt med applaus. Hun er nemlig en elev som ikke bruker bare innsiden av hodet, men også beina, og dét på suverent vis.

Norgesmestre i filosofi og kjemi har skolen nylig fostret. Nå har vi også en norgesmester i fotball. Med Lisbeth på laget beseiret Klepps 19-åringer Stabæk 3-1 i finalen.

Først i det 89. minutt av kampen i Telenor Arena i Bærum klappet treneren Lisbeth på skulderen. Dermed fikk hun syv minutter på banen, siden det ble lagt til litt tid.

Denne jenta valgte ikke fotball. Det gjorde moren for henne. I seksårsalderen fikk lille Lisbeth grei beskjed om at hun skulle på fotballtrening. Den gangen bodde hun på Bømlo.

- Fotball likte jeg fra første stund. I de første årene spilte noen andre jenter og jeg med gutter. Det lærte vi mye av, forteller Lisbeth. Håndball har hun også vært innom, men fotball var så mye morsommere at hun etter hvert sluttet å kaste ball.

- Hvorfor fotball er gøy? Det er kjekt å gjøre noe sammen med andre og bygge et lag. Dessuten kjennes det herlig å løpe etter ballen og lage mål, sier Lisbeth.

Lisbeth Ekse

Hodet er ikke bare til å tenke med, synes Lisbeth.

Nettkjenning har spissen hatt 10 ganger denne sesongen, og det gjorde henne til toppscorer på Klepps andrelag (senior). J19-laget som vant NM er satt sammen av spillere fra første- og andrelaget for seniorer, omtrent halvparten fra hvert.

17-åringen legger ikke skjul på at målet er å spille på Klepps A-lag. Men hvorfor i all verden går hun på Kongsgård og ikke på en idrettslinje?

- Det hadde nok blitt en for stor belastning på kroppen. Jeg har hatt en del skader og må begrense treningen. Dessuten er jeg glad i matte, fysikk, kjemi og biologi, og i de fagene er tilbudet flott på Kongsgård, sier Lisbeth.

- Har du plakat med Ada Hegerberg over senga?

- Nei. Men hun er en av verdens beste damespillere og naturligvis et forbilde.

- For damefotballens anseelse har Hegerberg har betydd veldig mye. Kommer damene etterhvert til å bli like populære som herrene?

- Forskjellen blir nok mindre, men det spørs om de noen gang kommer helt på linje, tror Lisbeth Ekse.

- Hva får du i gym?

- Seks.

Alder: 17.

Bosted: Hommersåk. Bodde tidligere på Bømlo og Stord.

Klasse: 2STC, Stavanger katedralskole.

Meritter: Norgesmester i fotball for Jenter 19 i 2018. Vant Dana Cup med Stord idrettslag som 15-åring.