Til topps i talekonkurranse

 Til topps i talekonkurranse

Maud Karin i aksjon i finalen i Forestillingssalen i Bjergsted.

 

Med et varmt forsvar for gjestfrihet overfor flyktninger vant Maud Karin Kristiansen en konkurranse i retorikk.

Nordmenn flyktet til USA for å få bedre kår og til Sverige for å slippe unna forfølgere. Denne påminnelsen kom Maud Karin Kristiansen fra 2STE med i skolefinalen i talekonkurransen "Ta Ordet!".

Juryen syntes Maud med sitt varme og velformede forsvar for dagens flyktninger var best av de seks finalistene fra tre elevgrupper i Vg2. Hun får dermed delta i vestlandsfinalen.

"Ta Ordet" ble arrangert for første gang i fjor, men da bare i Bergen. I år konkurreres det på hele Vestlandet, mens tevlingen neste år blir nasjonal.

På Katedralskolen fikk to norskklasser i Vg2 og en gruppe i programfaget Kultur og kommunikasjon i oppgave å skrive og fremføre en tale. Temaet var verdier. De som ville, kunne konkurrere om å bli en av de to beste i klassen, deretter den fremste på skolen.

De øvrige finalistene på Katedralskolen var Ada Harboe, 2STE, Lars Kristian Gellein, 2MDG, Julio Daniel Ragnhildstveit, 2MDG, Ingrid Trondsen, 2STE og Jørgen Hestnes, 2STE. Stikkord for talene deres: Flyktninger, homofili, mobbing, depresjon og selvbilde.

I juryen satt elevene Bernhard Sverre Håvardsholm, 2STE, Selma Dybvig Søreide, 2MDG og Tiril Østreborge, 2STD, sammen med lektorene Mie Hidle og Margrethe Aas Johnsen.

Del denne artikkelen på: