Kan bli mer puppulært enn Pubertetskoret

Kan bli mer puppulært enn Pubertetskoret

- Vi kan komme til å synge duett med Pubertetskoret, varsler Hedda Solheim Fjelde, her travel med å notere forslag fra kormedlemmene.

 

Halvnakne gutter som synger av full hals, skal passe seg litt.

Nå er det nok. Gutter i bare boksershortsen og med sørgelig sangstemme må ikke råde grunnen alene. Pubertetskoret bør få en konkurrent. Katedralskolen trenger Puppekoret med fullt påkledde jenter.

Sånn tenkte Hedda Solheim Fjelde i 1STC, og til Halloween skal jentene med sine struper skremme hele skolen.

I denne midttimen er klasserommet Lille Marius stappfult. Her skal koret stiftes. Ved kateteret står initiativtaker Hedda og forsøker å holde styr på over 30 jenter fra Vg1 og Vg2. Er de like gode til å synge som til å skravle, står vi foran henrivende musikalske opplevelser.

- Når skal vi ha første opptreden?

- 8. mars!

- Nei, Halloween!

- Juleshow med den "Mean Girls"-filmgreia!

- JAAAAAAA!

- Vi må ikke synge for lyst, vi vil ikke ha sånt pikekor, vi vil ha trøkk!

puppekoret

Lille Marius var stappfullt av sangsugne jenter da jentekoret forleden ble stiftet.

Med seg til å lede koret fikk Hedda Solheim Fjelde fra Kongsgård med seg Bertine Lerstøl Bjørøen fra Bjergsted. Interessen er påtrengende. Facebookgruppen Puppekoret har allerede fått over 60 medlemmer.

- Puppekoret er bare en arbeidstittel. Vi har fått et annet og bedre forslag til navn, nemlig "Tits perfect". Det er en vri på filmtittelen "Pitch perfect", forteller Hedda.

Hun opplyser at alle interesserte katedralskolejenter får bli med i koret. Selv kan hun ikke synge, påstår hun, så det får holde at en liker å gjøre det.

Og repertoaret? I kakofonien i Lille Marius hørtes stikkord som Michael Jackson, All star og Grease. Debuten blir til Halloween, og da med "This is Halloween".

Men snart er det jul, og nå skal vi se for oss sneen som daler over rettferdige og urettferdige på Kongsgård, vi skal se for oss dompaper som heller ikke i år fikk være med på noe julekort, og vi skal se for oss Pubertetskoret stille seg opp på steintrappen til lærernes og sjefenes tilfluktssted.

Mens guttene i boksershorts står og hutrer og skutter seg og gjør klar til å utstøte temperaturstyrte skjelvetoner, kommer "Tits perfect" iført ullkåper og nisseluer trippende, mens det synger "Baby, it's cold outside".

Og da skal det ferske jentekoret passe seg litt. Hvem har ikke hørt om gutter som plutselig forvandles til varmesøkende raketter?

Del denne artikkelen på: