Her kan en lese hardt mens en sitter mykt

Leseplass med komfort. Elevrådsleder Anton Bugge sitter godt i det.

Andre får satse på revkrok, ertekrok og skammekrok. Nå har Katedralskolen fått lesekrok.

- Suuuushhh.

Saccosekken gir fra seg et tyngselens sukk idet Anton Bugge siger ned i den. Selv er elevrådslederen på Katedralskolen oppløftet, for han har nettopp klipt over snoren til den nye lesekroken i skolens bibliotek på Kongsgård.

- Vi er glad for å få flere steder der vi kan oppholde oss utenom timene, og en behagelig leseplass har vi ønsket oss, sier Anton.

Etter at driftsleder Trond Bergevik sagde ned noen bokhyller, gikk avdelingsbibliotekar Christiane Osestad-Schiz til aksjon. Hun tapetserte der bokhyllene hadde vært, monterte lampetter og anbrakte saccosekker i det som ble to lekre leseplasser.

En del mennesker har prøvd de behagelige saccosekkene og kommer med en kraftig advarsel: Her gjelder det å skjerpe seg, slik at man ikke går over fra å lese til å lez-z-z-z-z...

Lesekrok

Elevrådsleder Anton Bugge klipper snoren og erklærer lesekroken for åpnet. Mester for innredningen, avdelingsbibliotekar Christiane Osestad-Schiz, følger med.