Ruster seg til sjøslag

Ruster seg til sjøslag

Lagleder Stian Naustvik mønstrer en av farkostene som skal sjøsettes i Badedammen. Han har båtbyggere i slekta.

 

Med butangass, lyse hoder og åpen flamme skal erkefienden St. Olav beseires.

- Glødetråd er ikke nok til å tenne gassen.
- Vi må ha åpen flamme.
- Hvor får vi fylt butangass?
- Trenger vi flere colaflasker?
- Må vi ha gaffateip rundt?

Dette kjellerrommet ser ut som hjernen til guttene her inne. Et tilsynelatende virvar, men i virkeligheten et sinnrikt system. Limpistoler, bokser med pressluft, skiftenøkler, fastnøkler, isopor, blikkplater, knipetang, men ingen blæretang, avbitere, men ingen grinebitere.

Under ledelse av lektor Knut Lekvam svetter og sliter og lodder og limer elevgruppen i teknologi og forskningslære med tanke på Det store sjøslaget i Badedammen mandag 4. juni.

Der møter laget fra kulturinstitusjonen Katedralskolen oppkomlinger fra streberskolen St. Olav vgs. I fjor var mostanderne så frekke å vinne duellen, helt ufortjent, siden grønske hadde lagt seg rundt propellakslingen og senket farten på Katedralskolens stolte hurtigbåt.  

Sjøslaget2018Veksted

High tech-båtene gjøres klar til sjøslag. Fra venstre Vegard Verstegen, Kristoffer Loennechen, Daniel Berg Een og Tarald Hagesæther Foss.

Året før, i 2016, vant Katedralskolen slik den skulle. Foran årets dyst virker lektor Lekvam meget innbitt og konsentrert, det samme gjør hans åtte tekno-disipler. De går i Vg2, og lagleder er Stian Naustvik. At hans farfar og oldefar var båtbyggere i Ryfylke, borger for suksess.

I tevlingen i Badedammen stiller lagene med selvbygde, datastyrte farkoster i miniformat. Ballonger skal smelles med åpen flamme, det skal kjøres fort rundt en bøye og det skal fraktes et fartøy på ferje.

Ferja har en ballong om bord, og den kan bli antent og punktert av et fiendtlig fartøy som åpner ild. Skjer dette, får ferja ei strafferunde.

Vi hørere allerede sukk fra St. Olav og seierssalmen fra Katedralskolen.

Del denne artikkelen på: