Den nye lydmannen ble gutten i røyken

Den nye lydmannen ble gutten i røyken

Eivinn Arne Jensen Larsen gleder seg til å lære opp lærerne i bruken av skolens lydstudio.

 

Det gikk greit for Eivinn Arne i den nye jobben. Helt til han lyttet til et lydopptak ved miksepulten.

Stavanger katedralskole har ansatt en etterlengtet lydtekniker. Eivinn Arne Jensen Larsen skal skru lyd på anlegget under liveframføringer og betjene skolens lydstudio.
Dette studioet i andre etasje i Bjergsted, rett ved resepsjonen, har knapt vært i bruk siden bygget ble tatt i bruk for seks års tid siden. En dag Eivinn Arne skulle lytte til musikk han hadde tatt opp, fikk mannen en kostelig og kostbar opplevelse.

Plutselig slo miksebordet seg av. Så steg røyken fra ledningene på baksiden. Vel spiller lydtekniker Eivinn Arne rock, en sjanger hvor røyk og damp hører til, men denne effekten er ikke så vakker når den kommer fra dyrt redigeringsutstyr. Miksebordet ble fortvandlet til el-avfall.

- Det gamle var svært vanskelig å betjene, og vi er heldigvis blitt lovet et nytt og enklere miksebord. Det passer bra, siden litt av min jobb er å vise lærere hvordan studioet skal brukes, sier Eivinn Arne.

Studioskap

Fra dette skapet går det ledninger til alle øvingsrommene i Bjergsted.

Han smiler fornøyd idet han viser meg et skap med ledninger og kontakter. Herfra går det kabler til alle øvingrommene, slik at de kan brukes til opptaksrom mens Eivinn Arne sitter ved spakene i lydstudioet.

Mannen er ansatt i 50 prosent stilling, 40 til lyd og 10 til veiledning av skolens ferske IT-lærling, Anders Alstad. Og vi spør: hva må til for å bli en god lydtekniker?

- God hørsel naturligvis, og musikkforståelse som setter en i stand til å underbygge det musikerne gjør bra, sier Eivinn Arne.

Rytmesans hører til musikkforståelsen, og den nye lydteknikeren er blitt fortalt at folk lo i kirken da han ble døpt.

- Eivinn Arne Jensen Larsen, det blir jo litt sånn kompti-dompti-dekti-dakkti.

Eivinn Arne Jensen Larsen

Vi kan kalle ham Eivinn Arne eller bare Arne. Eivinn må ungås, for dét heter naboen hans.

Del denne artikkelen på:

Alder: 25

Oppvekst: På Rennesøy.

Bosted: Stavanger og Oslo.

Yrke: Lydtekniker på Stavanger katedralskole. I tillegg lydbokprodusent i Cappelen Damm i Oslo.

Utdannelse: Bachelor i musikkproduksjon fra Nordisk institutt for scene og Studio I Oslo. Videregående på musikklinjen på Stavanger katedralskole.

Musikk: Spiller elgitar i rockebandet "Sorgen", som opptrer på oppfordring. Drev eget musikkstudio i Oslo i to år.