Per ardua ad astra

Eskil skal bruke våren på å finjustere ferdighetene i praktisk kjemi.

Vi gratulerer Eskil Vik med seier i den nasjonale finalen i Kjemi-OL! Vi er også stolte av Espen Sund, som kapret åttendeplassen i OL-finalen i matematikk.

- Det var kjekt å vinne, forteller Eskil til Aftenbladet 16. mars, bare noen timer etter at han ble kåret til landets beste elev i kjemi.

Han løfter fram et godt klassemiljø som motivasjon for å legge ned så mye arbeid i faget. Kombinasjonen av arbeidsmoral og trivsel er vel gjerne oppskriften på suksess: Eskil har brukt mye tid på å lese seg opp og se på gamle oppgaver. Nå skal han forberede seg på å løse praktiske oppgaver før henholdsvis den nordiske finalen i Oslo og den internasjonale finalen i Praha til sommeren.

Mattehjernen
Espen Sund Abelkonkurransen

Etter åttendeplassen i Matte-OL, håper Espen Sund nå på landslagsplass og internasjonal konkurranse i matematikk.

- Jeg er fornøyd med plasseringen, i og med at det var så mange tidligere finalister som deltok i år, sier Espen Sund fra Katedralskolen.

Han ble nummer åtte i finalen i den landsomfattende konkurransen OL i matematikk og har fortsatt en mulighet til å komme på landslaget som skal knive mot lyse hoder fra resten av verden.

Allerede er han blitt tatt ut til Den nordiske matematikkonkurransen, der han møter ungdommer fra Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland.

Etter finalen i Matte-OL fikk noen av elevene som gjorde det best, i tillegg til enkelte andreklassinger som kan komme til å hevde seg bra neste år, lov til å delta i den nordiske konkurransen, forteller Espen.

- Det er denne konkurransen Norge bruker til å finne ut hvilke kandidater som skal ta de resterende tre plassene på landslaget. Jeg har dermed en siste mulighet til å komme på med der, sier Espen.

Mattehjerne i norgestoppen

Espen Sund har nådd finalen i Abel-konkurransen. Men noen typisk nerd vi han ikke være.

Eskil og Marius går til OL-finale

Landets skarpeste skolehjerner i kjemi og fysikk møtes til dyst i mars.