Røyk og snus, sus og dus

Klar til ryddestart. Elise Lilletvedt Årsland (t.v.) og Åsne Øyri Grøtterød fra 1STC trekker på seg hansker av en modell skolens driftsleder Trond Bergevik kvalitetssikrer.

Da katedralskolens elever ryddet i byen, ble søppelposene lastet med rester etter laster.
- Jo mindre vi finner, jo bedre er det, sa Ingrid Marie Ørland i 1STE. Lite fant hun, men det meste av det var ille nok, nemlig motbydelige bevis på at folk dyrker usunne hobbyer.

27. april fulgte Stavanger katedralskole NRK Rogalands oppfordring om å rydde i fylket. I søppelposen til Ingrid Marie og hennes klassekompiser var det flust med snus-priser og sigarettsneiper. Og mens vi er i det moralistiske hjørnet, skal vi ikke utelukke at noen også drikker alkohol mens de bruker tobakk, siden det bommes så stygt på byens søppelkasser.

Men hva er dette? En fremmed mann kommer bort til meg på Strandkaien, med sitt fjes så nær mitt at jeg skulle ønske han var dame.

-Kommer du fra sensasjonspressen? spør han og skuler på kameraet mitt.

-Hvordan det?

-Her ser du jo ungdommar som gjørr någe, sier han.

Full mobilisering mot søppel og skrot

Iherdige sneip- og snusplukkere fra 1STE. Fra venstre Bernard Sverre Håvardsholm, Eskil Bergjord, Ingrid Marie Ørland og Jørgen Hestnes

Hun kan mer enn å bøye sterke, engelske verb. Lektor Åse Elin Langeland setter seg på huk for å plukke glasskår

Fangsten til Elise, Ingunn og Åsne

Æsj, her var det mye ekkelt! Åsne Øyri Grøtterød (f.v.)  Elise Lilletvedt Årsland (t.v.) og Ingunn Marie Vestbøstad fra 1STC sjekker fangsten.

Æsj, her var det mye ekkelt! Åsne Øyri Grøtterød (f.v.) Elise Lilletvedt Årsland (t.v.) og Ingunn Marie Vestbøstad fra 1STC sjekker fangsten.

boss 7

Søppelmann med stil fra 1STB. Kalle Gillersten Newall spiller saksofon i Bjergsted Blåseensemble, men har lånt sløyfen av kjæresten Julia Opstvedt Nordli, som trakterer trommer i Gjallarhorn