• Forside
  • Aktuelt
  • Superstar-musikalen i Bjergsted: En litt røffere Jesus

Superstar-musikalen i Bjergsted: En litt røffere Jesus

Superstar-musikalen i Bjergsted: En litt røffere Jesus

- Om Jesus guddommelig eller ei blir det ikke tatt stilling til i denne musikalen. Jeg ønsker å vise noen av hans menneskelige sider, sier Runar Bjørnsen Jekteberg.

 

Med lyse krøller og uskyldsblått blikk kunne han godt ha spilt engel. Men Runar agerer fyren som skal drepes.

- Jeg skal ikke vise en snill søndagsskole-Jesus, men heller ikke en slem versjon. De menneskelige sidene skal fram, erklærer Runar Bjørnsen Jekteberg i 3MDF.

Han spiller tittelrollen i musikalen "Jesus Christ Superstar", som Bjergsted-elevene viser i november, med premiere den syvende. Når han snakker om de menneskelige sidene ved Jesus, tenker han på at mannen fra Nasaret var både god og dårlig, akkurat som oss andre.

- Jesus var redd for å dø, han kunne være en rockestjernefigur som likte å la damene smøre ham inn med dyre salver og var rasende da han jagde kremmere fra tempelet. Litt høy på seg sjøl kunne Jesus være, i tillegg til å gjøre udelt gode gjerninger, hevder Runar.

jcs7

Et stillas satt opp av elever på Bryne videregående er scenedekorasjon.

Høy på seg sjøl prøver han å unngå å bli, selv om en hovedrolle i Bjergsted-elevenes musikal har vært en drøm siden han gikk på ungdomsskolen. Sangene er vanskelige, vedgår han. Det blir mye hardt, men morsomt arbeid.

Sceneerfaring har han fra Barne- og ungdomsteatret på Rogaland Teater, der en større rolle som muldvarp i "Det suser i sivet" var et kunstnerisk høydepunkt. Dessuten er han en av fem Bjergsted-gutter som skrev og nylig satte opp humorstykket "Dønn seriøs kunst".

jcs4

Regissør Heidi Kristiansen instruerer Daniel Axelsen og Solveig Lindheim.

Regissør for spillesugne tredjeklassinger i Bjergsted er Heidi Kristiansen, en av skolens dramalærere. Hva ønsker hun så å fortelle publikum?

- "Jesus Christ Superstar" byr på et særdeles rikt materiale, både i musikken og i historien, innleder Heidi.

Når hun skal svare på hva hun ønsker å formidle, siterer regissøren en elev: Så ofte når en kommer i kontakt med kunstverk som handler om religion, er de enten veldig kritiske eller nærmest forkynnende.

Denne musikalen, derimot, byr på refleksjon. Hvem var Jesus? Hvem drepte ham? Hvorfor? Ville han dø? Hva er svik? Hva var Judas' rolle? Hvorfor gikk han på noen få dager fra å bli hyllet som Messias til å bli utsatt for korsfest-rop?

jcs2

Eline Hundstad Haugen spiller Pontius Pilatus.

Regissøren forteller at hun og ungdommene i Bjergsted undrende møter denne historien. De har sett på de helt spesielle omstendighetene og har utforsket de følelsesmessige relasjonene med utgangspunkt i seg selv.

- Vi har kort tid på å løse praktiske og tekniske oppgaver i denne produksjonen, men dette er kjempegøy. Jeg har verdens fineste elever og kolleger, sier Heidi Kristiansen.

Del denne artikkelen på:

Hva: Musikal skrevet av Andrew Lloyd Webber og Tim Rice, først utgitt i 1970.

Innhold: Musikalen viser særlig forholdet mellom Jesus og Judas og handler om begivenhetene som førte til korsfestelsen. Mens Jesus langt på vei fremstilles i tråd med bibeltekstene, får vi vite mye mer om Judas enn det Skriften forteller.

Aktuell: Vises i Forestillingssalen til Stavanger katedralskole i Bjergsted 7.-12. november.

Hvem: Forestillingen spilles på norsk, med avgangselever fra musikk-, dans- og dramalinjen i alle roller.

Ansvarlige lærere: Regissør Heidi Kristiansen, koreografer Lillian Drøsshaug Sæverud og Keili Austbø, musikalsk ansvarlig Knut Aabø. Kateryna Ustyantseva står for korinnstudering og Ådne Sæverud er sanginstruktør og produsent.