Vant priser i skarp konkurranse

Unge forskere 2019

Blide prisvinnere før festmiddagen på Holmenkollen Park Hotel: Fra venstre Ingrid Marie Bull-Njaa Ørland, 3STE, Anton Kristian Bugge, 3STD og Selma Dybvig Søreide, 3MDG.

Tredjeplass og 5000 kroner fikk Katedralskolens finalister i Unge forskere 2019.

-Vi er godt fornøyd, lyder det samstemt fra Ingrid Marie, Selma og Anton Kristian, rett etter at de har fått heder, penger og ære i Forskningsrådets landsomfattende konkurranse for ungdom. Overrekkelsen skjedde i Oslo.

Både i 2017 og 2018 vant en elev fra skolen finalen, men likevel er det ingen skuffelse over tredjeplassene å spore hos årets representanter.

-Bare å komme til finalen var stort for meg, og når det ble premie i tillegg, er jeg kjempefornøyd, sier Selma.

-Og så ble det et godt tilskudd til festkassa i russetiden?

-Litt havner der, men det meste på sparekontoen, forsikrer hun.

De tre elevene hadde levert inn omfattende skriftlige arbeider i humanistisk klasse, der 22 elever nådde finalen. Natursynet i Hans Børlis dikt var temaet for norskoppgaven til Ingrid Marie Bull-Njaa Ørland fra 3STE på Kongsgård.

Feminisme i dag hadde Selma Dybvig Søreide skrevet om, i et arbeid i norsk i 3MDG i Bjergsted. Hun sammenlignet sakprosabøkene "Kjære Ijeawele, eller et feministisk manifest på femten forslag" og Chimamanda Ngozi Adichies "Brev til en ufødt datter" av Anne Bitsch.

Anton Kristian Bugge fra 3STD på Kongsgård tok for seg romfart i et arbeid i faget Kommunikasjon og kultur.  "Mennesket oppsummert på 30 centimeter: en kritisk diskursanalyse av innholdet på gullplaten festet på Voyager 1 og 2", lyder tittelen.

Les mer om prisvinnerne her: