Grunnforskning i verdensklasse!

Her er vi nede inni en av detektorene 100m under bakken.

De som velger fysikk 2 i Vg3 får muligheten til å reise på tur til Frankrike/Sveits. Vi besøker den største fysikklabben som finnes, nemlig  CERN som ligger ved Genève på grensen mellom Frankrike og Sveits.

I tillegg har vi besøkt  ITER utenfor Aix-en-Provence, der verdens største fusjonsreaktor er i ferd med å bli bygget. Der ligger også  CEA Cadarache som er Frankrikes hovedsete for forskning på atomenergi.

Videre har vi reist til Bern, og besøkt Einsteinhaus, et lite museum i huset der Einstein bodde mens han utviklet relativitetsteorien.

Sist ble turen avsluttet i Zürich, der et av Europas største vitensenter ligger.

Det har også blitt tid til en dag der vi har testet fysikk med lav friksjon i alpinbakken. Man kan jo ikke reise gjennom alpene på vinteren uten å stå på ski.

Lenke til dagbok fra årets tur finner du her:

Dagbok_2017.pdf (1,32 MB)

I tillegg kan du lese  blogg fra tidligere turer

Årets deltakere utenfor resepsjonen på CERN.