Om skolen

Stavanger katedralskole er en av landets eldste skoler og har siden 1800-tallet vært en av de mest prestisjefulle og tradisjonsrike skolene i Stavanger. Skoletilbudet er lagt til Kongsgård og bygget vårt i Bjergsted.

Våre lærere har stort engasjement, høy fagkompetanse og høy kunstnerisk kompetanse. Dette gjenspeiles i elevenes engasjement og høye trivsel med lærerne, hverandre og skolen. Hos oss får du kunnskap og venner for livet!

Stavanger katedralskole er en moderne skole med velutstyrte klasserom og spesialrom. Her får du mulighet til å utvikle deg selv og dine talenter. Vi arbeider aktivt for at overgangen fra skolen til videre studier skal være enkel og uproblematisk.

Spesielle tilbud: Vi tilbyr x-matte, samt programfag nivå 3 i spansk, fransk og tysk. I tillegg er vi én av få skoler i landet som tilbyr arabisk. Tilbudet kan variere fra år til år. Informasjon om fagvalg og hvilke fag som tilbys inneværende skoleår finner du  her.

Fra høsten 2017 tilbyr vi også en egen  forskerlinje, som arbeider tett med næringsliv og universitet.

Skolen har utstrakt samarbeid med kulturinstitusjoner i Bjergsted kulturpark, byen og regionen.

Elever utenfor biblioteket

Stavanger katedralskole tilbyr to utdanningsprogram: musikk, dans og drama (MDD) og studiespesialisering. Begge gir generell studiekompetanse. For å få spesiell studiekompetanse, som enkelte studier krever, må man velge ett eller flere fag fra programområdet realfag.

Hos oss kan elevene velge fag på tvers av utdanningsprogrammene.