HVORFOR DANS?

• Fordypning i programområdet dans gir deg et godt utgangspunkt for å kunne søke høyere utdanning innen dans. Samtidig får du en unik kunstnerisk erfaring og sosial kompetanse som er verdifull i de fleste yrker.
  • Som danseelev får du fordype deg i de sceniske danseformene klassisk ballett, moderne/samtidsdans og jazzdans.
  • Du blir kjent med dansens historie, deltar i kreative prosesser, lærer deg å skape dans i koreografi og får grundig kunnskap om supplerende trening, kropp og helse.
  • Du får scenisk erfaring gjennom visninger, danseforestillinger og musikal.
  • På programområdet dans får du generell studiekompetanse, noe som gir tilgang til studier i inn- og utland.

HVORFOR HOS OSS?

• Læringsmiljøet ved skolen er kjent for stor grad av nærhet mellom elever og lærere. Dette er avgjørende for gode læringsresultater.
  • Våre pedagoger er aktive utøvere i kulturlivet. De har bred erfaring både fra det utøvende felt og fra undervisning ved andre skoler og universiteter.
  • Vi har flotte og velutstyrte lokaler både til undervisning og forestillinger, og holder til i Bjergsted kulturpark, som er et nasjonalt kraftsentrum innen kunst og kultur.
  • Du får være med på en stor danseforestilling hvert skoleår og får muligheten til å reise på studietur til London.
  • Hos oss får du en unik mulighet til å være en del av kulturlivet i Stavanger.
  • Vi samarbeider med andre kulturinstitusjoner som Stavanger Konserthus, Stavanger Kulturskole, Institutt for musikk og dans ved UiS, Tou Scene og RAS (Regional arena for samtidsdans) ved Sandnes kulturhus.

Her finner du en oversikt over fellesfag og programfag, timetall og lenker til læreplaner.

Danser ved barre

Musikk, dans og drama er et ganske krevende utdanningsprogram med tett timeplan og til tider hektisk aktivitet. Det krever at du er ekstra motivert, sånn at du har kapasitet til å fokusere både på fellesfag og programfag.

Hos oss kan du velge fag på tvers av utdanningsprogrammene, slik at du kan oppnå spesiell studiekompetanse.