Drama

HVORFOR DRAMA?

• På programområdet drama får du skape teater og film sammen med andre som har samme interesser som deg.
  • Du får kunnskap om de klassiske og moderne verkene i teaterhistorien og får studere teateret i vår tid.
  • Du får utforske egne skapende evner og muligheter parallelt med teoretisk fordypning, noe som gir et godt utgangspunkt for videre studier.
  • Du lærer mye om formidling, kreative prosesser og prosjektledelse, som er avgjør-ende kompetanse i de fleste fremtidige yrker.
  • Programområdet gir deg generell studiekompetanse og mulighet for å supplere med fag som gir spesiell studiekompetanse.

HVORFOR HOS OSS?

• Som dramaelev ved Stavanger katedralskole får du en unik mulighet til å delta aktivt i kulturlivet i Stavanger. Byen er vår scene!
  • Vår prisbelønte bygning i Bjergsted en viktig del av Bjergsted kulturpark, som er et nasjonalt kraftsentrum innen kunst og kultur.
  • Våre pedagoger har bred erfaring fra utøvende virksomhet innen teateret og underviser også ved Barne- og Ungdomsteatret (Rogaland Teater) og UiS.
  • Læringsmiljøet ved skolen kjennetegnes av stor fleksibilitet og nærhet mellom elev og lærer. Dette er avgjørende for gode læringsresultater.
  • Du får delta på store oppsetninger hvert år og reise på studietur i tredje klasse.
  • Vi samarbeider med andre utdannings- og kulturinstitusjoner som UiS, Rogaland Teater, Stavanger Konserthus, Stavanger Kulturskole og Tou Scene.

Her finner du en oversikt over fellesfag og programfag, timetall og lenker til læreplaner.

Elev og maske

Musikk, dans og drama er et ganske krevende utdanningsprogram med tett timeplan og til tider hektisk aktivitet. Det krever at du er ekstra motivert, sånn at du har kapasitet til å fokusere både på fellesfag og programfag.

Hos oss kan du velge fag på tvers av utdanningsprogrammene, slik at du kan oppnå spesiell studiekompetanse.