Studiespesialisering

Velger du utdanningsprogrammet studiespesialisering på Kongsgård, får du generell studiekompetanse med fordypning i teoretiske fag, og dermed et svært solid grunnlag for videre studier. Velger du å fordype deg i realfag, kan du få den kompetansen som kreves for å gå videre på blant annet medisin- og ingeniørstudier. 

Uansett hva du velger, er vårt mål at du skal være best mulig rustet for overgangen til videre studier. Vi har faglig sterke lærere og legger vekt på å gi elevene trening i akademisk skriving. Dette gir gode resultater både på videregående og senere i studieløpet. Tidligere elever melder ofte tilbake at overgangen til høyere utdanning har vært naturlig og uproblematisk for dem. Skolen samarbeider dessuten med en rekke institusjoner for å gi elevene innblikk i og erfaring med hvordan teorifagene brukes i yrkeslivet.

Kongsgård er kjent for et aktivt og inkluderende miljø og er nærmest beryktet for alle de ulike elevlagene. Vi har blant annet landets eldste mannlige studentkor, Pubertetskoret, videre Katedralskolens Harry Potter-fanatikere, Studentlaget, landets eldste skoleteater, Idun, og skoleavisen Lille Marius. Trivselen forsterkes av Kongsgårds helt spesielle atmosfære: Midt i Stavanger sentrum, med Domkirken og Breiavatnet som nærmeste naboer, ligger den gamle skolen med sin mektige bøkeallé. De vakkert restaurerte bygningene skaper en hyggelig ramme om skole-hverdagen. Visste du forresten at rektor ved Stavanger katedralskole er den eneste som har fiskerett i Breiavatnet?

Noen studier har spesielle opptakskrav i tillegg til kravet om generell studiekompetanse. Disse kravene kan for eksempel være at du må ha tatt noen spesielle realfag i videregående skole, at du må ha arbeidserfaring i det faget du skal studere, eller at du må bestå en opptaksprøve (fra  samordnaopptak.no).

Les mer om opptakskrav på  samordnaopptak.no.