Studiespesialisering

Velger du utdanningsprogrammet studiespesialisering på Kongsgård, får du generell studiekompetanse med fordypning i teoretiske fag, og dermed et svært solid grunnlag for videre studier. Velger du å fordype deg i realfag, kan du i tillegg få spesiell studiekompetanse og mulighet til å gå videre på blant annet medisin- og ingeniørstudier.

Uansett hva du velger, er vårt mål at du skal være best mulig rustet for overgangen til videre studier. Vi har faglig sterke lærere og legger vekt på å gi elevene trening i akademisk skriving. Dette gir gode resultater både på videregående og senere i studieløpet. Tidligere elever melder ofte tilbake at overgangen til høyere utdanning har vært naturlig og uproblematisk for dem. Skolen samarbeider dessuten med en rekke institusjoner for å gi elevene innblikk i og erfaring med hvordan teorifagene brukes i yrkeslivet.

Kongsgård er kjent for et aktivt og inkluderende miljø og er nærmest beryktet for alle de ulike elevlagene. Vi har blant annet landets eldste mannlige studentkor, Pubertetskoret, videre Katedralskolens Harry Potter-fanatikere, Studentlaget, landets eldste skoleteater, Idun, og skoleavisen Lille Marius. Trivselen forsterkes av Kongsgårds helt spesielle atmosfære: Midt i Stavanger sentrum, med Domkirken og Breiavatnet som nærmeste naboer, ligger den gamle skolen med sin mektige bøkeallé. De vakkert restaurerte bygningene skaper en hyggelig ramme om skole-hverdagen. Visste du forresten at rektor ved Stavanger katedralskole er den eneste som har fiskerett i Breiavatnet?

Studiespesialisering gir det bredeste grunnlaget for videre studier ved høyskoler og universiteter. Har du bestemte framtidsdrømmer, bør du sjekke nøye hvilke fagkombinasjoner som kreves før du gjør dine valg av programområde og -fag. Trenger du generell eller spesiell studiekompetanse?

Hva som dekkes av begrepet spesiell studiekompetanse avhenger av studiet du vil inn på. Ulike studier krever ulik fagkombinasjon fra videregående opplæring. På programområdet for realfag kan du kombinere til alle versjoner av spesiell studiekompetanse. Er du på andre av de programområdene vi tilbyr, kan du få en helt eller delvis spesiell studiekompetanse.

Les mer på  samordnaopptak.no.