Lokker til UiS med grønn energi

UiS

Siri M. Kalvig er en ihuga talskvinne for det grønne skiftet. Dette skiftet er i full gang, og hun håper vår region kan bidra konstruktivt.

Siri M. Kalvig er i vinden som forsker og vil ha katedralskoleelever med seg.

- Vi ønsker å vise elevene at det er gøy å jobbe på et universitet og håper å motivere dem til å ta forskerutdannelse, gjerne på UiS, sier Siri M. Kalvig.

Den kjente meteorologen og grunnleggeren av Storm Weather Center leder nå Forskningsnettverk innen miljøvennlig energi på UiS. Det er prosjekter innen dette feltet elever på skolens nye forskerlinje skal være med på.

Selv arbeider Kalvig med vindenergi og numerisk modellering av vind og bølger. Dessuten jobber hun med å få til modellering av noen tenkte vindmøller på taket av UiS. Dette blir en av oppgavene på en Smartenergi-lab under oppbygging.

Førsteamanuensis Kalvig er en ihuga talskvinne for det grønne skiftet. Dette skiftet er i full gang, og hun håper vår region kan bidra konstruktivt.

- Vi må hjelpe til med å få omstilling i retning en mer bærekraftig energiproduksjon, også fordi det grønne skiftet representerer en mulighet for industrien vår. Vi trenger flere ben å stå på; vi må skape flere vekstbedrifter og flere arbeidsplasser, sier Kalvig entusiastisk.

Hun gikk selv på Kongsgård og var og er veldig glad i skolen. Kalvig husker imidlertid at det var veldig travelt der og mye press. Det er mye enklere å jobbe enn å være elev og student, mener hun i dag.

- Jeg lærte enormt mye på Kongsgård. Men kanskje enda viktigere enn et solid faglig fundament var den sosiale kompetansen jeg fikk på skolen. Jeg gikk sammen med mange kjekke folk som fortsatt er mine beste venner, sier hun.

Alder: 46.

Yrke: Førsteamanuensis og leder for Forskningsnettverk innen miljøvennlig energi på UiS.

Utdanning: Meteorolog med doktorgrad i offshoreteknologi.

Gründer: Grunnla Storm Weather Center.